Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

View: 481|Reply: 2

DSO5102P stuck on start up showing logo

[Copy link]

1

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
Post time 2022-7-12 08:29:28 | Show all posts |Read mode
I have DSO5102P with serial number T 1G/138 053564 . Its not quite two years old  and only done a handfull of hours use and I last used it about 3 months ago. When I powered it on yesterday on it did not boot. It hangs on startup screen with various buttons lit.

The recovery menus says that the system was niot shutdown properly, which is not the case as I leave it pluged in on my bench power on, off on the buttton on the front panel. In the UK we have very good mains power, no spikes, brownouts etc., so i think this just means that the root FS is corrupted.

I tried recovery menu but it didn't help.F2 option reports Operation Failed. F3 option with latest firmware which Idownloaded from Hantek website also
fails. I use an 8GB usb stick formatted FAT32, either as a singel partition or on a single 2GB partition.


A link to a video of boot  up



Boot Video


https://share.icloud.com/photos/071cDa5KOOY9D5Uz0IVVqcZyA



I  would appreciate any advice.




Martin How

Reply

Use magic Report

1

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
 Author| Post time 2022-7-12 09:46:16 | Show all posts
Folks, just after i posted this is spotted a fix (just put up) for an identical scope and issue. So problem solved

1

Threads

4

Posts

4

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
4
Post time 2022-8-2 09:27:52 | Show all posts
What was your fix?
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2022-9-27 13:50 GMT+8 , Processed in 0.180810 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list