Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

View: 546|Reply: 6

DSO 2D10 Issue with higher memory depth

[Copy link]

1

Threads

8

Posts

8

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
8
Post time 2022-1-4 04:00:18 | Show all posts |Read mode
Edited by masta-k74 at 2022-1-5 04:22

My brand new 2D10 shows a strange "interference signal" when the memory depth is set to more than 40k. The interference signal always appears with a time delay after increasing the memory depth and overlays the measurement signal. (Many, very short spikes on the screen) It also appears without any probes connected. Can I regard this behaviour as another bug or is there possibly a hardware defect?
I have already tested different software and Firmware versions. (At this moment, the actual Firmware from December 30. 2021 is installed, it doesn't help...)
Here a video of this issue.
https://1drv.ms/v/s!AiPaG0Dlc3q2gZZ0pJNZPpmzM4aY8g?e=anox9T








Reply

Use magic Report

0

Threads

1

Posts

1

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
1
Post time 2022-1-7 01:15:55 | Show all posts
Unfortunately I have the same issue on my 2D10 I received just a couple of days ago from Banggood.
Displaying signal at 4k and 40k points works OK, but when I go higher in memory settings, the scope starts behaving badly.
Memory settings 400k, 4M and 8M are unusable.
This happens almost instantly when I change the Volts/div setting, zooming in on the signal.
If I switch it OFF and ON again, the problem comes back by adjusting V/div.
The problem exist also in GND coupled mode or even the probe disconnected with no signal at all.
Serial: CN21350290127xx
SW: 20210726
HW: 3.2.1.0.0.0.0.1
FW: 3202
I have since tried the latest SW from the Hantek site 20211230, it behaves the same.
I hope Hantek will reply, I'd like to know if it is a hardware or software defect and can we expect a fix?
My video of the problem is available here:
https://www.youtube.com/watch?v=gFO4QoYVsSE

0

Threads

1

Posts

1

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
1
Post time 2022-1-5 04:48:28 | Show all posts
Edited by naelolaiz at 2022-1-5 06:37

I have the same issue with a brand new 2D15. I also tested it with the provided firmware, and the latest one.
Here are my videos:
https://www.youtube.com/watch?v=7vd8mAi3oPI
https://www.youtube.com/watch?v=MJYGLvc7Mws

Edit: other issues on the device:First: the sine frequency does not match the frequency of the generator.  Or the generator is really that bad that makes a 0.6 Hz modulation? Second: a different type of noise appears at the end of the buffers acquiring at 40K.I don?t trust this device as a measurement/testing equipment as far as it is behaving. Is is expected to behave this bad? Are all these hardware or software/firmware issues?
video url: https://www.youtube.com/watch?v=186fGh3LLVw
                                                        
                                            




59

Threads

435

Posts

435

Credits

版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
435
Post time 2022-1-7 11:57:07 | Show all posts
naelolaiz replied at 2022-1-5 04:48
I have the same issue with a brand new 2D15. I also tested it with the provided firmware, and the la ...

Thank you for your feedback. This problem has been reported to the engineer, and I will notify you when a new firmware is released.

1

Threads

8

Posts

8

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
8
 Author| Post time 2022-1-9 18:10:07 | Show all posts
wangshuang replied at 2022-1-7 11:57
Thank you for your feedback. This problem has been reported to the engineer, and I will notify you ...

I assume now that you are also assuming a firmware bug and not a hardware defect?

2

Threads

5

Posts

5

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
5
Post time 2022-1-13 01:31:56 | Show all posts
I have also faced a problems with Memory depth larger than 4k, but with FFT (spectre on negative frequencies...)
https://www.eediscuss.com/forum. ... id=15885&extra=
Have not got any reply on this topic though...

1

Threads

8

Posts

8

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
8
 Author| Post time Yesterday 13:52 | Show all posts
Edited by masta-k74 at 2022-1-21 13:54

There is a new Firmware (dso3kb_20220118.upk) on official Website

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2022-1-22 13:53 GMT+8 , Processed in 0.183719 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list