Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

View: 446|Reply: 6

Hantek DSO5102P CH2 Failure (bis)

[Copy link]

1

Threads

2

Posts

2

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
2
Post time 2018-6-11 09:08:18 | Show all posts |Read mode
Hi,
My DSO5102P's second channel doesn't work anymore: it reads -104V from its generator, and -4.24V when I probed the ground. Self-calibration yields error code 0x10c00 and I can't return it... Could you tell me which parts I should replace, please?



Reply

Use magic Report

0

Threads

2

Posts

2

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
2
Post time 2018-6-15 09:16:08 | Show all posts
I use my DSO very little, it might have 10 hours on it.  A few months ago, I turned it on and it booted up.  Several minutes later, the screen went dead and unit was unresponsive.  After many failed attempts, I stopped trying.  I tried again several months later and I got it to boot up and then after a few minutes it is unresponsive again.  The following lights/buttons are on and unresponsive: Green light to the left of V0, CH1 Menu, Math Menu, CH2 Menu, Auto Set and Run/Stop.  Screen is totally blank and fan is running.  I have checked all the voltages out of the power supply and the only voltage that seems out of whack is the +9 volt as it is at 6.53 volts.  This feeds a 5V regulator and the output is 5.0 volts.  

Thanks

0

Threads

2

Posts

2

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
2
Post time 2018-6-15 09:17:36 | Show all posts
Sorry about my post, but half this website is in Chinese and I cannot post.  If someone could post for me, I would appreciate it.  I have a Hantek DSO5102B.  Thanks

18

Threads

1089

Posts

1250

Credits

实习版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1250
Post time 2018-7-2 10:35:39 | Show all posts



Sir, sorry, we do not see the motherboard, we can not judge the specific problems.

18

Threads

1089

Posts

1250

Credits

实习版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1250
Post time 2018-7-2 10:38:42 | Show all posts
xfmrengr71 replied at 2018-6-15 09:16
I use my DSO very little, it might have 10 hours on it.  A few months ago, I turned it on and it boo ...

Sir, please take a picture of the power supply about the incorrect output point of the voltage.
And upload it to study.

1

Threads

2

Posts

2

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
2
 Author| Post time 2018-11-6 04:20:54 | Show all posts
amy replied at 2018-7-2 10:35
Sir, sorry, we do not see the motherboard, we can not judge the specific problems.

Hello,
Here are the picture I' finally took: https://drive.google.com/drive/f ... g9Y8G8FG6K-vlRbr2ps. It looks like I've fried a relay...

18

Threads

1089

Posts

1250

Credits

实习版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1250
Post time 2018-12-7 16:26:31 | Show all posts

"it reads -104V from its generator, and -4.24V when I probed the ground."
The voltage is the measurement maximum voltage of the scope?

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

QQ|Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2018-12-15 10:12 GMT+8 , Processed in 0.395794 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list