Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

View: 745|Reply: 5

Firmware upgrade help on Hantek DSO5102P Oscilloscope

[Copy link]

1

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
Post time 2017-12-31 04:23:34 | Show all posts |Read mode
Hello


I have an issue with my Hantek product:
     2 Chanel Digital Storage Oscilloscope 100 MHz
     Model: DSO5102P
     Serial Nr: T 1G/036 003279


Unfortunately, the device is not working properly.   When it is switched on, first it displays the Hantek logo, and then this message is output:
    --------------------------------------------------------------
  l       System update                                            l
   l   Please insert the USB device with update      l
   l   file witch can be obtained from the supplier    l
   l                                                                           l
   l   Warning, DO NOT turn off the power during   l
   l   firmware update is running                              l
   --------------------------------------------------------------
I tried to update the latest firmware file via USB stick (FAT32 formatted, only this file is written on it) "dso5kp_func_dso5102p20170714.up" (from Hantek) but the LED of the USB stick is continuously blinking with no visible activity on the oscilloscope screen (no firmware upgrade progress bar showing).



I then attempted to leave the USB stick in the oscilloscope and gave it a reboot.  Now the oscilloscope just keeps rebooting with no activity of any firmware upgrade.

Please can you help me to revive my oscilloscope.

Please find the following attachments:

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

1

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
 Author| Post time 2017-12-31 08:00:48 | Show all posts
Just to add to my above post, I have noticed that others have also experienced the exact same issue.

http://www.hantek.org/forum.php?mod=viewthread&tid=6986

Please can you share what and how was the remedy solution?  I purhcased my unit in 2014.  Can the manufacture or someone assist in anyway please?

Thanks

14

Threads

1021

Posts

1182

Credits

实习版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1182
Post time 2018-1-2 11:22:24 | Show all posts
hasjon replied at 2017-12-31 08:00
Just to add to my above post, I have noticed that others have also experienced the exact same issue. ...

Sir, I have replied you via email, please check.

1

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
 Author| Post time 2018-1-17 01:16:47 | Show all posts
Edited by hasjon at 2018-1-17 01:18

[size=12.4799995422363px]Hi All
[size=12.4799995422363px]

[size=12.4799995422363px]Please see the attached pictures.
[size=12.4799995422363px]

[size=12.4799995422363px]I have successfully made serial connection with my Hantek DSO5102P,  via USB to serial and the direct USB connection.  Attempted to reflash.  However after the reflash, the oscilloscope hangs after the reboot.  Upon power up, the Hantek logo displays and after that nothing happens.
[size=12.4799995422363px]

[size=12.4799995422363px]Please see the attached screens shots from 'EmbedSkyDownLoadTool_V1.0'' and the terminal Running Information after transferring the file 'wh5   root_dso5102p3.ubi'.
[size=12.4799995422363px]

[size=12.4799995422363px]I believe I may have the wrong .ubi file.  I may have a partition error and thus would also require a working backup from another DSO5102P.  Please can someone provide a backup and help to convert to the correct .ubi file so that I can attempt a successful firmware reflash.
[size=12.4799995422363px]

[size=12.4799995422363px]Thank you

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

14

Threads

1021

Posts

1182

Credits

实习版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1182
Post time 2018-1-18 10:37:43 | Show all posts

Sir, I ahve replied you via email, please check.

0

Threads

1

Posts

1

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
1
Post time 4 day(s) ago | Show all posts
Hi I was wondering if you have the solution to this? I have the same problem on my DSO5072P. Thanks
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

QQ|Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2018-8-14 21:17 GMT+8 , Processed in 0.242235 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list