Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

View: 6132|Reply: 3

DSO5202p Distorted Waveforms - Please Help Jing?!:)

[Copy link]

1

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
Post time 2023-6-14 12:13:43 | Show all posts |Read mode
Edited by jaaykub at 2023-7-23 03:59

I recently purchased a used DSO5202p second hand, but there are a few issues I have noticed.

First, the signal on the probe compensation for both channels is very distorted and both channels display 2 different waveforms from the probe comp test point (1khz/5v) (I also adjusted for x10 comp and adjusted the attenuation.)
Second, when I go to do the self-cal; it fails at step 28/38. It displays no error code, just black screen and restarts.

My first thought was to update the firmware from its 2018 version to the most recent 2021 version from the Hantek website.
The update was successful. However, both issues remain. The signal is highly distorted and different on both channels, and self-calibration is still black screening.

I have provided pictures, the system info is a picture taken before the firmware update.
I am thinking since the waveforms are different between the channels on the test point that this is a component issue perhaps?

Thank you for any help!









This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

1

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
 Author| Post time 2023-7-23 04:00:51 | Show all posts
Hi Jing! (or anyone else)

I see you have been active lately Jing!
I would really appreciate any insight on this!

Thanks!

183

Threads

737

Posts

742

Credits

超级版主

Rank: 8Rank: 8

Credits
742
Post time 2023-7-26 16:04:02 | Show all posts
jaaykub replied at 2023-7-23 04:00
Hi Jing! (or anyone else)

I see you have been active lately Jing!

Dear Sir,
Waveform distortion problem Please follow the steps below to adjust the probe.
When you perform self-calibration, do you need to turn on and preheat for at least 30 minutes, disconnect the probe on the channel, and cannot input signals?


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

1

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
 Author| Post time 2023-7-27 03:16:25 | Show all posts
Jing replied at 2023-7-26 16:04
Dear Sir,
Waveform distortion problem Please follow the steps below to adjust the probe.
When you p ...

Unfortunately I have already done this.

Adjusting the probe calibration does nothing to the waveforms.
When I adjust the probe compensation screw the waveforms do not change at all.

After waiting 30+ minutes for the machine to warm up and no probes attached it still fails at step 28. The system just turns off and back on at step 28 and does not proceed.

Thank you for the response and any further help!

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2024-5-20 01:16 GMT+8 , Processed in 0.162953 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list