Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

View: 273|Reply: 1

Problem in function generator of the DSO2D15

[Copy link]

79

Threads

218

Posts

223

Credits

中级会员

Rank: 3Rank: 3

Credits
223
Post time 2021-11-20 08:20:05 | Show all posts |Read mode
Customer consultation

Hi, my name is Roberto Ciocheta Dalenogare, I live in Brazil

On the 21st of July of this year, I bought a Hantek DSO 2D15 at the Official Hantek Store, on Aliexpress, and it was delivered to my house on the 10th of September, but I was only using the function generator recently
when using the function generator, I noticed that there is a distortion in the square wave, making it impossible to use it.
See the attached distortion waveforms, the settings are in the images.

I used a passive resistive load of 100k Ohms to make these captures, I changed the load resistance, but the distortion remained.


How can we solve this?


Reply

Use magic Report

79

Threads

218

Posts

223

Credits

中级会员

Rank: 3Rank: 3

Credits
223
 Author| Post time 2021-11-20 08:22:37 | Show all posts
Reply

Please check if your probe is connected to the channel BNC connector.
Check whether the probe is well connected to the measured object.
Check whether the oscilloscope probe is well calibrated. If it is not calibrated, please calibrate it according to the instructions.
The specific contents of the manual can be viewed on the official website, in chapter 1.6.
http://hantek.com/products/detail/17182

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2021-12-2 15:04 GMT+8 , Processed in 0.235547 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list