Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

View: 775|Reply: 5

problem with Hantek 2C42

[Copy link]

88

Threads

1733

Posts

1894

Credits

版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1894
Post time 2020-11-23 16:44:10 | Show all posts |Read mode

Customer Consultation


I bought a Hantek 2C42 on amazon with the seller ? Direwolf-FR ? .
I have a problem with it so I write a mail to Direwolf-FR and they said me to write a mail directly to you.
So I explain my problem.
When I want to check a Ac V for example (230 volt AC) It’s write OL (Over Limit), it work perfectly with the DC V but not with the AC V.
See on the picture :
I try to make a update with the software on your website but it’s the same.
Thanks for your Help.

Reply

Please check if there are burnt components in the marked red box on the motherboard.
If so, please take a picture for me.


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

0

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
Post time 2020-11-23 18:35:31 From the mobile phone | Show all posts
if you want me to disassemble the device to access the mother card but my product is still under warranty, can I still do it? thank you

88

Threads

1733

Posts

1894

Credits

版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1894
 Author| Post time 2020-11-24 09:35:51 | Show all posts
Yes, this does not affect the warranty of your oscilloscope.

0

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
Post time 2020-12-2 15:51:31 | Show all posts
Yes there are components burnts, sure the R1 and R15 and maybe other around ?

What can you do ?
Because my oscilloscope is under warranty.

Thanks a lot

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

88

Threads

1733

Posts

1894

Credits

版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1894
 Author| Post time 2020-12-4 15:43:36 | Show all posts
From the picture, R14 and R15 should be burned out. Please try to replace the two components.
R15: Resistor-Fixed,1K,1/16W,0.1%,TCR25ppm,R0603
R14: Resistor-Fixed,10K,1/16W,0.1%,TCR25PPM,R0603


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

0

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
Post time 2020-12-12 18:37:05 | Show all posts
I replace the two components and it's work perfectly.

Thanks a lot !
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

QQ|Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2021-1-25 16:08 GMT+8 , Processed in 0.463222 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list