Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

View: 463|Reply: 4

Issue with Hantek 2C42

[Copy link]

88

Threads

1732

Posts

1893

Credits

版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1893
Post time 2020-11-23 16:04:42 | Show all posts |Read mode
Edited by amy at 2020-11-23 16:35

Customer Consultation


Good morning,
the present mail to ask your support with a problem about the multimeter in question.
After making some correct lecture on 230V AC no value is displayed anymore.
Just a moment after I remove the tips, a very high number appears which slowly returns to the value of 0.
Is there a wiring diagram to be able to carry out diagnostics?



Reply


Please check if there are burnt components in the marked red box on the motherboard.
If so, please take a picture for me.






This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

0

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
Post time 2020-11-24 02:07:15 | Show all posts
Edited by iu6bnv at 2020-11-24 02:10

Thanks a lot for your reply.
In attached a photo in wich is possible to see two component burned.
Could you please let me know the value of these 2 resistor (?)




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

88

Threads

1732

Posts

1893

Credits

版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1893
 Author| Post time 2020-11-24 09:55:06 | Show all posts
Please refer to this.
R15: Resistor-Fixed,1K,1/16W,0.1%,TCR25ppm,R0603
R14: Resistor-Fixed,10K,1/16W,0.1%,TCR25PPM,R0603


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

0

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
Post time 2020-11-25 02:56:07 | Show all posts
Thanks a lot! I'll buy it and try to repair.
I'll coming back with a feedback.

Thanks for the support

0

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
Post time 2020-12-4 05:29:15 | Show all posts
Update!
Replace the resistor as you suggest, the multimeter start to work correctly again!!!!
Thanks a lot for your support :-)
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

QQ|Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2021-1-18 15:54 GMT+8 , Processed in 0.231961 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list