Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

View: 1695|Reply: 1

External Clock HDG2000 does not work

[Copy link]

10

Threads

171

Posts

171

Credits

注册会员

Rank: 2

Credits
171
Post time 2020-4-20 14:07:04 | Show all posts |Read mode
Hi,

I'm trying to using an external clock in my HDG2002 but it does not work as expected, resulting in a lot of glitches and wrong frequency on the output signal. The external clock source I am using is a square wave 10MHz OCXO with 5Vpp.
Some pics to ilustrate the problem:
First picture is the output of the clock signal I'm using:


Second is a sine wave output using the internal clock, as you can see all is ok:


Now, the output of the AWG when I select the external clock:
   
  

I fould some old references in a forum with people reporting the same problem, apparently it's some bugs in the firmware.

Is there any fix for that?

My device is using FW 171116.0 (software 1.00.3.03), FPGA 90, PCB 1006

thx



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

10

Threads

171

Posts

171

Credits

注册会员

Rank: 2

Credits
171
 Author| Post time 2020-4-28 12:16:55 | Show all posts
Edited by OASJ2YSeeEhBQo1 at 2020-4-29 05:14

Hantek's technical support replied me by email.

Apparently, the external clock input requires a square wave signal with -1V ~ 6V. I still have to do more tests to confirm but it seems to work that way.

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2021-7-30 22:32 GMT+8 , Processed in 0.206481 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list