Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

123Next
Return to list New
View: 2986|Reply: 29

DSO5102P Rotary knobs not working

[Copy link]

1

Threads

6

Posts

6

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
6
Post time 2020-4-5 20:05:20 | Show all posts |Read mode


Hi All.

My oscilloscope's front panel was working perfectly before but now is giving me issues.
It is a Hantek DSO5102P and I got it only two years ago through Amazon.

* NONE of the rotary knobs on the front panel work
* All the push buttons work including AutoSet EXCEPT  
       Trigger buttons which have responded for a time with the incorrect action
       but appears to be working now.

  I HAVE ALREADY
    * Re-seated the cable at both ends that joins keyboard PCB
    * Performed firmware update
    * Connected from oscilloscope rear USB to PC and can confirm that through the
       PC software it is possible to perform the rotary actions such as Volts/Div setting.

Technically I think the unit is still in warranty - but presume this involves a lot of trouble.
  I would appreciate any help if you have any direction on how I should try to
  get the unit working again,


many thanks in advance







Reply

Use magic Report

6

Threads

266

Posts

266

Credits

版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
266
Post time 2020-4-7 16:37:52 | Show all posts
Please contact your local agent for a new keyboard.

1

Threads

6

Posts

6

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
6
 Author| Post time 2020-4-7 19:13:37 | Show all posts
Thank you wangshuang - but I cannot find a local agent to supply the PCB. Can you please advise who is the agent to supply parts for UK/Ireland, or even Europe. Where can I source this part without it costing more than a new oscilloscope? Please advise?

  If possible, can you please advise which parts on the board are likely to fail - I don't mind repairing myself. Thank You :-)
  ( I have repaired other boards in the past and learnt that the same parts fail again and again )

6

Threads

266

Posts

266

Credits

版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
266
Post time 2020-4-8 09:43:19 | Show all posts
Please perform "Default Setup" to see if it can recover normal.

1

Threads

6

Posts

6

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
6
 Author| Post time 2020-4-8 22:23:56 | Show all posts
Thanks wangshuang,
But after performing Default Setup the problem is the same - rotary knobs still not working.

Please can you get some feedback from your technical team - what components normally fail on the
keyboard PCB so I can try to repair. Or where I can get a replacement keyboard PCB at reasonable cost.
( You appear to be sure it is this PCB, and not main control board )   

It is very difficult to use the equipment in this state. Any help is appreciated - including
further diagnostic suggestions - although i do not have another oscilloscope.

Thanks.


  

6

Threads

266

Posts

266

Credits

版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
266
Post time 2020-4-9 14:39:05 | Show all posts
Ok, Please give me the serial number, which is behind the stand.

1

Threads

6

Posts

6

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
6
 Author| Post time 2020-4-9 21:20:32 | Show all posts
Thanks wangshuang.
I have sent you serial number by private message

1

Threads

6

Posts

6

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
6
 Author| Post time 2020-4-17 07:46:42 | Show all posts
Hi wangshuang.

I have sent you serial number by private message and I am waiting for your
reply from last week. Can you advise if there is an easy repair for this or
do i need to follow up on the warranty.

thanks.

0

Threads

1

Posts

1

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
1
Post time 2020-6-2 08:46:45 | Show all posts
Hello, I have exactly the same issue, my oscilloscope is two years old but with very few use, after 3 months without use it now it is failing, I will aprecciate for your help to solve this issue, Thanks

1

Threads

6

Posts

6

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
6
Post time 2020-6-10 04:05:13 | Show all posts
Hello all,
I have exactly the same problem with a dso5202p. All rotating buttons have no effect as if they were not connected. I cleaned the wires, but nothing has to change. If anyone has a solution because apparently this outage is recurring on the DSOs. Thank you
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

QQ|Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2020-9-23 03:55 GMT+8 , Processed in 0.323754 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list