Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

View: 395|Reply: 7

2d42 firmware update fail

[Copy link]

1

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
Post time 2019-12-25 23:26:36 | Show all posts |Read mode
Hi,

i have tried to update my 2d42 firmware, but it have failed.

so my 2d42 don't work. i would like to know what i can do.
i have seen on this forum that a software exist to un brick the device.

Can i get it ?

thank for your replies,

Ivan



Reply

Use magic Report

0

Threads

4

Posts

4

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
4
Post time 2019-12-26 03:33:21 | Show all posts
Edited by Pav at 2019-12-26 04:32

Hi. I'm new here too.
I got my scope going, by putting in "DFU Mode".
2D42 is version "A". <-- You will need to remember it's, "A" later.

You can download "Hantek-2000" software here:  http://hantek.com/down.aspx?url= ... ek2000_Software.zip

At first ,it wasn't clear to me how to enter DFU mode so:

1 Remove the battery back cover and remove 2 batteries
2 Unplug the USB cable
3 Press and hold F1, plug in the USB cable and connect to the computer.
4 Release F1 immediately after the lower right corner (RUN/Stop) light flashes <--I released the F1 button just after when I saw the green light on ,|> (the play/pause button on the unit).
5 Click the program "Start" button

**Note, please make sure the computer has successfully installed the DFU driver! <--See on picture 3.

***Pictures are for 2D82 model update, but they are same models. Hantek 2D42,2D72,etc are "A" version,and only 2D82 is "B" version now.
****Onece again, there will popup window ,during the uptate process to select "A" or "B" firmware to update.


See the pictures below:

1.)

2.)


3.)


4.)












1

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
 Author| Post time 2019-12-26 08:42:45 | Show all posts
Thanks for your answer Pav,

i have already done these steps but for me it doesn't work.
i have done all the steps one more time and i have taken some pics :

the Hantek software is at latest version :




The driver Dfu is installated :




But there is a mistake when i run autoupdater; nothing happens ! only the same text again and again.

I press and hold F1, but the lower right corner (play / pause) light never flash.

the only light that flash is the power button when i plug usb

i have tried many time, one time no pressing F1, one time pressing and hold F1 and pressing and hold on/off button, ... but it's always the same result.




i have read on this forum that when update firmware fail, the device is brick, do you think it could be that ?


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

1

Threads

33

Posts

33

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
33
Post time 2019-12-26 22:58:05 | Show all posts
Аккумуляторы вынимал?
Компьютером никак не определяется?

Можно прошить через ST-Link или даже обычным USB-UART переходником.
Скорее всего достаточно прошить bootloader и обновится стандартным способом.

0

Threads

4

Posts

4

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
4
Post time 2019-12-28 06:31:25 | Show all posts
Did You take out the the batteries (2x18650)from the unit, before You done these steps?

0

Threads

4

Posts

4

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
4
Post time 2019-12-28 06:51:59 | Show all posts
Edited by Pav at 2019-12-28 09:03

As ,I see from Your screenshots  "the device device is connected and the driver is installed properly".
So I don't think is't brick't.







1

Threads

3

Posts

3

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
3
 Author| Post time 2019-12-28 21:42:21 From the mobile phone | Show all posts
I have tested twice, with the batteries, in this case the power button stay always on. Without the batteries, the power button is blinking. In the two case, with the hantek soft or with the dfu, the isddvice doesn't appear. When i try to force an rescue update with the hantek soft it display the device is connected with no end, and nothing else, nothing happen.

0

Threads

2

Posts

2

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
2
Post time 5 day(s) ago | Show all posts
the exact same thing is happening to me with my 2c42, it also says that the device is connected and driver is installed, but it says that even when the device isnt even plugged in, so its clearly lying
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

QQ|Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2020-1-28 19:04 GMT+8 , Processed in 0.524336 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list