Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

View: 228|Reply: 3

DSO5102P - Baseline Problem

[Copy link]

3

Threads

7

Posts

7

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
7
Post time 2019-6-5 00:51:25 | Show all posts |Read mode
Yet another problem that's probably also a firmware bug.

Software version:      3..40.0 (190125.0)
Hardware version:     1010xffff9108

How to reproduce the problem:
1. Connect both channel 1 and channel 2 to any slow signal (or maybe without could do the same, didn't test yet, I tested with 800ms/div)

2. Go to the channel 1 menu and change the coupling from DC to GND.

3. Move the cannel 1 position to 2 divs above the centerline. Works as normal, right?

4. Leave the channel 2 position there and change its coupling back to DC.

5. Go to the channel 2  menu and change the coupling from DC to GND. At this very moment the baseline of channel 2 jumps to the baseline of channel 1. You may move the channel 2 position as much as you want. The channel 2 position control has no effect anymore.

6. Now move the channel 1 position and the channell 2 baseline will follow that of channel 1, regardless what you do with the channel 2 position control.

This needs to be addressed!




Reply

Use magic Report

3

Threads

7

Posts

7

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
7
 Author| Post time 2019-6-5 03:39:26 | Show all posts
Edited by MaMuCh at 2019-6-5 03:42

OK, I investigated a bit further and I would like to add that this problem occurs with a timebase of 80ms/div and slower.
With 40ms/div and faster, it behaves normally.

(Just for amy and crew... ;-) )

Can other DSO5102P-Users confirm this?


3

Threads

13

Posts

13

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
13
Post time 2019-6-14 11:50:58 | Show all posts
Please give me your mail address,so i can send the update package to you.Or you can contect me,my e-mail address is wangshuang@hantek.com.

3

Threads

7

Posts

7

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
7
 Author| Post time 2019-6-17 07:14:15 | Show all posts
@wangshuang

I sent you an email 3 days ago with my email address. Did you receive it? I've yet to receive the update you mentioned...

Thank you for your assistance.

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

QQ|Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2019-6-26 05:33 GMT+8 , Processed in 0.406177 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list