Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Electronic Engineer Discuss

View: 105|Reply: 7

Hantek DSO-4102C fix or send back

[Copy link]

1

Threads

5

Posts

5

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
5
Post time 2018-12-1 04:37:19 From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Is it possible to fix the input board on these scopes? I have one of these with what I suspect has blown inputs possibly from over voltage from previous user.  Self calibration freezes at step 12 [error 0x100] Using square wave calibration produces no wave even when pressing auto set! Am I missing something here or have I bought a non working scope? Thanks in advance for any help you may send my way.


Reply

Use magic Report

1

Threads

5

Posts

5

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
5
 Author| Post time 2018-12-2 12:57:10 | Show all posts
Edited by jstbrowsin at 2018-12-3 08:51

Can anybody help me please? 13 views and no answers?? I not being nasty and please don’t mistake my passion for pressure. . its just that if the DSO is not fixable then I need to get this back to the seller ASAP to refund my money and get me something else. I have been servicing and repairing musical instruments (amplifiers, mixers, P.A systems, keyboards etc) for well over 15 yrs now so I know my way around PCB’s and SMD devices if I need to fix it. I for got to add that I also upgraded to the latest firmware.

Again thanks in advance for any help you can throw my way.

18

Threads

1088

Posts

1249

Credits

实习版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1249
Post time 5 day(s) ago | Show all posts
jstbrowsin replied at 2018-12-2 12:57
Can anybody help me please? 13 views and no answers?? I not being nasty and please don’t mistake my ...

Sir, I don't quite understand the phenomenon of your problem, please give us a video to study.

1

Threads

5

Posts

5

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
5
 Author| Post time 4 day(s) ago | Show all posts
amy replied at 2018-12-7 14:10
Sir, I don't quite understand the phenomenon of your problem, please give us a video to study.

I got it going but now self calibration error is 0x702 (30mins after start up) can you help me please?

18

Threads

1088

Posts

1249

Credits

实习版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1249
Post time 4 day(s) ago | Show all posts
Sir, please press "Utility->system information" and give me a picture to study.

1

Threads

5

Posts

5

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
5
 Author| Post time 4 day(s) ago | Show all posts
Edited by jstbrowsin at 2018-12-8 19:21
amy replied at 2018-12-8 14:13
Sir, please press "Utility->system information" and give me a picture to study.



thanks amy

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

18

Threads

1088

Posts

1249

Credits

实习版主

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Credits
1249
Post time The day before yesterday 09:11 | Show all posts

Sir, please dismantle the scope and measure the voltages as the picture to check the power supply.

And give me the measurement results to study.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

1

Threads

5

Posts

5

Credits

新手上路

Rank: 1

Credits
5
 Author| Post time The day before yesterday 18:48 From the mobile phone | Show all posts
The -7v rail is at -8.4v. All the rest of the rail voltages are correct.
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

QQ|Dark room|Mobile|Archiver|Electronic Engineer Discuss

2018-12-12 01:56 GMT+8 , Processed in 0.543653 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list